La consellera de Territori i candidata número 6 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Ester Capella, ha fet campanya a Collblanc. En una trobada amb la ciutadania a la plaça del mercat, ha defensat la gestió del govern en matèria d’habitatge. També ha reclamat a l’estat més inversions en Rodalies.

Pel que fa a l’habitatge, Ester Capella ha defensat que el govern ha ampliat el número de municipis on es limitarà el lloguer fins arribar al 90% de la població catalana. També ha recordat que en aquest mandat s’han regulat els habitatges d’ús turístic, el lloguer d’ús temporal i el d’habitacions.

En aquest sentit, Capella ha explicat que “hem creat aquest paraigua normatiu pequè hem de treure l’habitatge de la lògica del mercat. L’habitatge és un dret de primera necessitat i no un actiu financer. Hem de garantir l’accés a l’habitatge en comptes de l’especulació, que no és cap dret”.

La consellera de Territori també ha assenyalat que el govern ha incrementat el parc public d’habitatge amb 10.092 pisos durant el 2023-2024.

D’altra banda, la candidata republicana també ha carregat contra la manca d’inversions en Rodalies dels governs de l’estat.

Així, ha lamentat que “mai arriben al 100% de la inversió. Rodalies falla perquè no s’ha invertit el que tocava invertir i perquè hi ha hagut una desinversió històrica. Els catalans devem importar poc als governs de l’estat, i aquesta és l’única administració que governen els socialistes”.

Ester Capella ha assegurat que el govern està treballant en el traspàs integral de Rodalies amb calendaris i agendes.