El Museu de L’Hospitalet presenta l’exposició “Esquitxos d’una vida”, un repàs de més de cinc dècades de treball de l’artista Ferran Soriano, veí de Bellvitge i un dels referents artístics de la ciutat. La mostra es podrà visitar fins al 26 de novembre a la planta baixa de l’edifici de l’Harmonia.

 “Esquitxos d’una vida” és una selecció d’escultures, pintures i dibuixos de tota la seva trajectòria com a artista. La mostra reflecteix una evolució de la seva obra amb la peça més antiga és Discòbol, que data del 1971, i la més recent, Ara què fem? Rodin, inaugurada el 2022.

La mitologia, la fragmentació del cos humà, l’aparició d’objectes diversos i la simbologia són algunes de les temàtiques de l’exposició i s’expressen utilitzant diferents tendències: des de la figuració estilitzada fins als cossos més expandits i sinuosos, passant del surrealisme a l’art conceptual.

L’espai buit i l’ús dels metalls, principalment el ferro i l’acer inoxidable, són les facetes que més destaquen de la seva obra. A la mostra també s’hi podran veure pintures i dibuixos propers a un ideari oníric i existencial.

L’artista considera aquesta exposició la cloenda de la seva etapa creativa a L’Hospitalet. Li suposa “tancar un cercle”, ja que la primera vegada que va mostrar el seu treball de manera individual va ser l’any 1971 a l’Agrupació d’Amics de la Música, antiga associació cultural de la ciutat.

Amb una obra plenament singular i única, Ferran Soriano (Barcelona, 1944) és un dels referents artístics de la ciutat. Tot i que és més conegut per l’escultura, també ha treballat el dibuix, la pintura, el gravat i la poesia. A la ciutat s’hi troben diverses escultures seves a places i carrers, sumat a les peces que s’exposen al fons d’art del Museu. La seva obra s’ha presentat en galeries i museus arreu del món, i actualment ornamenta l’espai públic de municipis com Sant Boi, Rubí, Barcelona i Sant Pere de Ribes, entre altres.