Fita història de la selecció nacional femenina de futbol americà després de proclamar-se campiona d’Europa per primera vegada. La plantilla comptava amb quatre integrants de Pioners de L’H, com són Anna Fernández, Irene Menino, Victoria Valverde i Laura Fernández.

A la final davant de la Gran Bretanya, l’equip va remuntar en els dos minuts finals un marcador en contra de 15 a 16 gràcies a un “touchdown” de Mar Hernández amb una gran assistència de la riberenca Victoria Valverde.
La jugadora Anna Fernández assegura que “no esperàvem gens perquè en l’anterior duel amb la Gran Bretanya vam perdre per més de 50 punts de diferència. La clau ha estat el treball i l’esforç, que han acabat donant els seus fruits”.

El partit decisiu es va disputar a Calatayud amb un ambient a les grades espectacular i plenes de gom a gom. Una circumstància que va esperonar a l’equip. De fet, Victoria Valverde comenta que “va ser de les coses que més em van impressionar. En arribar a l’estadi i baixar de l’autocar em va deixar impressionada. No esperava tanta gent, em vaig adonar que podíem fer història”.

El salt endavant qualitatiu del futbol americà femení a Espanya s’explica per diversos factors. L’aposta decidida per igualar els recursos que es destinen tant al combinat masculí com al femení han donat els seus fruits. “El cos tècnic i la plantilla han canviat totalment. S’ha apostat per un cicle nou. Hi ha hagut un treball seriós al darrere que abans no es donava, com ara concentracions i entrenaments més regulars i de qualitat”, ha dit Anna Fernández.

Les quatre jugadores internacionals de Pioners somien a poder participar en un Mundial i, per què no, en uns Jocs Olímpics.