En els darrers anys un dels reptes més preocupants de la nostra societat és la immigració. Des de l’Espai de Ciutadania volen posar sobre la taula a través d’un col.loqui totes les qüestions, causes i aspectes en les que cal incidir per poder analitzar aquest fenomen. 

L’Espai de Ciutadania analitzarà, el proper dilluns 14 de juny, el fenomen de la immigració en una taula rodona online on els convidats abordaran les seves causes, aspectes socials, econòmics i laborals, a més de la importància d’educar en la convivència i la integració a la ciutadania. El ponents d’aquest col.loqui a L’Hospitalet seran: Javier Bonomi, president de FEDELATINA, Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catlaunya i Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya.

L’entrada de més de 6000 immigrants per Ceuta, que ha fet esclatar una crisi sense precedents en una de les fronteres més complicades d’Espanya i de la Unió Europea, serà segur un dels temes que es desenvoluparan en aquesta xerrada.

Enric Roldan, membre de l’Espai de Ciutadania ha assenyalat que “segur que sortirà aquesta problemàtica de Ceuta, perquè en aquest cas parlem d’una zona que és una de les entrades a Europa. Tot aquest territori geogràfic és el que rep en primera instància tota la immigració, encara que jo crec que tot el flux migratori més gran no bé pel Mediterrani sinó que arriba a través dels aeroports”.

Està previst que al mes d’octubre o novembre s’organitzin unes sessions per parlar de la immigració, en aquest cas centrada a L’Hospitalet. A la nostra ciutat, conviuen persones de 167 països i el 34% de la població és estrangera; aquest és el motiu pel qual pensen que cal analitzar aquesta situació.

La taula rodona “Parlem de la Immigració, reptes i oportunitats” es podrà seguir via zoom el dilluns 14 de juny a partir de les sis de la tarda.