Més de 100 estudiants de tots les edats de Sanfeliu han posat en pràctica els valors del Dia Mundial de la Pau i la No Violència, que es fa amb una acció comunitària a la plaça dels Cirerers.

Infants i joves de 5è i 6è de Primària les escoles Sanfeliu, Pablo Neruda i Ausiàs March i de l’institut Apel·les Mestres han participat en diversos tallers lúdics i jocs de grup, com un espai de mini concerts musicals, que tenien la convivència en pau com a fil conductor.

Mar Bonilla, alumna de l’institut Apel·les Mestes, ha dit que “la música fa que estiguem més alegres i això ajuda a transmetre el missatge de la pau a les persones”.

De la seva banda, Lara González, professora del mateix institut, ha indicat que “el fet de poder compartir, que es coneguin, fa barri i afavoreix la convivència i això és fonamental”.

I la Paola Novillo, també alumna de l’institut Apel·les Mestres, ha destacat que “no tot ha de ser guanyar sempre, guanyar un premi, perquè amb la pau també es guanya”.

Les activitats han estat dinamitzades pel Club Infantil i Juvenil Sanfeliu-Sant Ildefons i pel Centre de Formació d’Adults, com per exemple aquest mural dedicat a la pau fet amb dibuixos dels infants.

El director, Esteve Arana, creu que així “es fa cohesió social i ajuda a pendre consciència que la violència és un problema que està a tot arreu i que cal eradicar-la”.

La trobada a la plaça dels Cirerers ha estat la fase final d’una reflexió sobre la pau en els dies previs.

Així, l’Eric García, de l’escola Ausiàs March, ha explicat que el 30E “consisteix que tos estiguem en pau i ningú pateixi violència”.

La Martina Ferrer, de l’escola Sanfeliu, ha afegit que “és molt important perquè molts països estan en guerra i estaria bé que les guerres no existissin”.

I Sofía Díaz, de l’escola Pablo Neruda, ha reclamat que “tothom hauria de conviure i celebrar les coses, perquè les lluites, les baralles, no serveixen per res”.

També s’ha llegit un manifest que, a banda de reivindicar la pau arreu del món, ha afegit altres conceptes com la supressió del racisme.

La celebració del Dia de la Pau i la No Violència al barri de Sanfeliu ha finalitzat amb la interpretació en re menor de l’Himne de la l’Alegria, de Beethoven, a càrrec de l’escola Ausiàs March.