L’Escola de Vida Les Planes la Florida no s’atura durant l’estiu i continua oferint cursos intensius de castellà, català i tallers adaptats als seus alumnes, la majoria provinents de fora de la Unió Europea. N’hem parlat amb la directora, Karla Montenegro, de l’oferta formativa, a qui va dirigit i amb una feina feta a mida de les necessitats d’aquests barris.

Karla Montenegro ha dit que “fem un balanç satisfactori de la feina feta en aquests quatre anys de vida que portem a l’escola. Volem empoderar a la gent del districtes perquè tinguin formació i conèixer les seves necessitats en aquest aspecte. Per això és necessari fer un vestit a mida d’allò que demana la gent”.

Montenegro ha explicat que “fem dos cursos intensius de castellà, nivell inicial. També de català. La demanda és gran i portem 4 anys de vida. El primer any vam començar amb 6 grups de llengua i va anar creixent perquè hi havia moltíssima gent que hi volia participar al districte. Ara som 1.000 persones entre voluntaris, alumnes, participants als tallers i fent tasques de cohesió social”.

Karla Montenegro ha indicat com hi ha 600 alumnes inscrits directament a l’escola; 350 que fan català amb el registre del CNL i 200 persones participen als tallers. El 70% són dones i els 30% homes. La majoria venen de l’Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud.

La directora de l’Escola de Vida Les Planes-la Florida ha assenyalat que “el proper curs volem tenir perfils més diversos amb més homes que ara, més gent gran i una oferta més variada des del punt de vista comunitari, social i artístic per una millor convivència. Els dies 12,13 i 14 de setembre obrim les inscripcions pel proper curs”.