Per fi tornen les feines per instal·lar l’ascensor per millorar l’accessibilitat al parc de Can Buxeres després que s’hagi adjudicat el projecte a una nova empresa que s’encarregarà de finalitzar les obres.

La posada en marxa de l’ascensor és una antiga reivindicació veïnal. L’elevador s’instal·larà a la part baixa del carrer de la Riera del Canyet i comunicarà amb l’esplanada que dona accés al carrer de l’Aviació.

Les obres van iniciar-se el 2019, però l’empresa adjudicatària es va declarar en fallida i va tancar. Aquí es va obrir un nou procés per tornar a adjudicar l’obra, que es va allargar a causa de la manca de materials que ha provocat la guerra a Ucraïna.

En el moment de la suspensió, la primera adjudicatària havia executat el moviment de terres, l’estructura de l’ascensor, la passarel·la de vianants i la modificació de la xarxa de clavegueram. La nova empresa va començar al juliol a preparar la zona de les obres per reprendre el projecte aquest mes.

L’ascensor salva un desnivell de nou metres amb un fort pendent que ara només és accessible amb trams d’escales de més d’un centenar d’esglaons. L’elevador tindrà una cabina panoràmica de vidre amb capacitat per a 11 persones, portes automàtiques, càmeres de seguretat, un recorregut de 9,30 metres i dues parades.