L’Ajuntament ha incorporat cinc noves escombradores elèctriques que substituiran vehicles de gasoil i dièsel que es feien servir fins ara en les tasques de neteja urbana amb aigua a pressió provinent del freàtic.

Aquestes màquines tenen una capacitat de 5 m3 i permeten fer una neteja profunda tant de la vorera com del vial. El tinent d’alcalde de Manteniment i Serveis, David Gómez, ha explicat que “els vehicles disposen de dues mànegues d’aigua a pressió per concentrar la brossa al mig i que la pugui aspirar l’escombra central. Així es pot netejar més a fons tant per sota dels vehicles com als voltants del mobiliari urbà”.

Imatge cedida per l’Ajuntament

Les noves escombradores són elèctriques, amb la qual cosa s’aconsegueix reduir tant el nivell de soroll com les emissions de gassos contaminants del parc mòbil de neteja urbana. La descarbonització dels vehicles de neteja també és un dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030.

El tinent d’alcalde ha afegit que “aquestes màquines són més silencioses i contaminen menys. Són una aposta de l’Ajuntament per sumar polítiques mediambientals a la neteja de l’espai públic.”

A aquestes cinc escombradores, se li sumaran altres dues de més petites que es faran servir en carrers estrets i peatonals. El cost total serà de 3,3 milions d’euros. L’Ajuntament ha aportat 2,7 milions i la resta prové dels fons europeus Next Generation.