Els responsables de sanitat ha informat a la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet de les reduccions dels horaris d’estiu als CAPs de l’Hospitalet. Els ambulatoris que es veuen afectats són el CAP del Gornal, el de Can Serra i el de Sanfeliu. A més, el CAP d’Alhambra, durant l’estiu, no oferirà servei els dissabtes. És una modificació dels horaris que es fa altres anys, però que des de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, s’oposen.

“Nosaltres estem en contra. Creiem que a l’estiu hi ha moltes afeccions i n’hi ha molta gent a la ciutat i se’n va també al metge” explica Maite de la Concha, presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet. “Crec que no fa falta fer cap retallada” deixa ben clar.

Després de dues hores i mitja de reunió, els representants de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet han qualificat de decebedora la trobada amb representants del Catsalut perquè els han anunciat projectes que ja haurien d’estar en marxa. És el cas del nou CAP de la Florida Sud a l’Avinguda Catalunya. Amb més d’una dècada de retard, els han anunciat que entrarà en funcionament la segona quinzena del setembre. Des de la Federació d’Associacions de Veïns es reclama que es contracti nou personal per aquest cap i no només sigui un trasllat dels professionals de l’actual CAP de la Florida situat al Parc dels Ocellets.

“No oblidem que es tracta d’un districte que té uns cinquanta mil habitants i parteixen en dos la plantilla que hi ha a l’altre CAP. Això és un trasllat” critica la presidenta. “Quedem a l’espera que compleixin amb el personal necessari per atendre als pacients.

Pel que fa al CAP i CUAP de Sant Josep, que s’ha de construir a la cruïlla entre les avingudes Isabel la Catòlica i Josep Tarradellas, CatSalut els ha comunicat que es troben en una fase inicial: s’ha de licitar la redacció del projecte d’aquest equipament sanitari.

A la reunió, des de la Federació d’Associacions de Veïns s’ha presentat un document amb una trentena de punts per millorar a L’Hospitalet. Entre ells la necessitat que la cita mèdica la donin en un màxim de 48 hores o que els metges no facin esperar als pacients més d’una hora des de la seva arribada.

Catsalut i Federació d’Associacions de Veïns de L’H s’han emplaçat per abans de final d’any, repetir la reunió per rebre la resposta d’aquesta trentena de punts de l’entitat veïnal.