Un mes després de tancar portes el Mobie World Congress continua generant impacte al territori. Gràcies al projecte Donation Room s’han recuperat més de 26 tones de material i de mobiliari que es va fer servir al saló. Ara s’està repartint entre diferents entitats socials que donaran una nova vida a aquests objectes.
El material recuperat inclou mobiliari, elements de construcció i material d’oficina procedent dels expositors del congrés. Aquestes donacions s’estan destinant a entitats socials amb seu a Barcelona i L’Hospitalet, com és el cas de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).
Esther Viñas Oliveró, coordinadora del Servei Sociolaboral de FESOCA ha destaca la importància d’aquestes donacions, ja que, per exemple ” la taula serà perfecta per fer reunions de junta. A vegades som més o menys persones i, si és extensible, s’adapta a les nostres necessitats. També els puffs ens aniran molt bé per crear un espai lúdic pels nens”.
A la ciutat, el material que han donat les empreses participants al MWC s’està lliurant a una dotzena de projectes vinculats a la diversitat funcional o l’àmbit de la dona. Aquesta iniciativa no només afavoreix el retorn social, sinó que també suposa un important estalvi econòmic per a les entitats beneficiàries, ja que el material recuperat està valorat en més de 73.000 euros.
Segons Esther Viñas, “moltes vegades la nostra situació econòmica no ens permet renovar o comprar nous mobles. Aquesta és una oportunitat meravellosa per millorar les nostres instal·lacions”. Així mateix, destaca la importància del projecte en la reutilització de recursos i el seu impacte positiu en el territori: “Enguany estem molt contents perquè s’ha incrementat molt la quantitat de material recollit respecte a l’edició de l’any passat”.
De fet, enguany s’han recuperat cinc vegades més que en la passada edició. Un impuls d’un model de reutilització que també té un impacte ambiental positiu. Jonatan Sánchez Rico, cap del servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament, subratlla que “es calcula que amb aquest projecte i el reciclatge s’estalvien 30.000 quilos de CO₂“.
Les tasques de recollida, classificació i repartiment han anat a càrrec d’una cinquantena d’usuaris de la Fundació Formació i Treball. Una entitat que promou la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat.