El Teatre Joventut va acollir la presentació del 9è Fòrum de les Cultures de l’Hospitalet, que tindrà lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre a l’avinguda Masnou. L’esdeveniment tornarà a ser un punt de trobada entre la música, la gastronomia i les tradicions de moltes de les cultures que conviuen a L’Hospitalet.

La cantant hospitalenca Gisela Quirós va ser l’encarregada de donar el tret de sortida amb una actuació que va incloure quatre de les seves cançons. Just després, la presidenta del Fòrum de les Cultures, Rosa Blázquez, i el tinent d’alcaldia de Servei a les Persones, David Quirós, van agafar el torn de paraula i van mostrar el cartell d’aquesta novena edició.

La principal novetat és que el país convidat d’aquest 2023 és el Marroc i que, a causa del terratrèmol, l’actuació no inclourà música ni ball per tal de respectar el dol. “Estaran presents, però amb una oració. I com els sap greu no poder fer cap actuació, l’any vinent tornaran a estar al Fòrum”, explicava Rosa Blázquez.

Per la seva banda, tinent d’alcaldia de Servei a les Persones, David Quirós, valorava la importància de l’acte per poder donar força a la cultura, a les tradicions i a la diversitat, que és “el que ens ha fet ser la ciutat que som i la que espero que sigui la ciutat del futur”.

La presentació del 9è Fòrum de les Cultures va tenir una altra novetat, la primera celebració del Festival Internacional, enguany amb la presència de nacions de l’est d’Europa. El Teatre Joventut va vibrar amb els balls dels tres països convidats: Letònia, Lituània i Bulgària.