La festa que es va celebrar diumenge al Parc de la Marquesa, al barri de Collblanc, va comptar amb una gran participació per part de la ciutadania que va poder gaudir d’estones de dansa, d’espais de gastronomia i d’artesania africana. 

Per primera vegada, les entitats africanes de la ciutat han celebrat l’Àfrica Colors, un festival organitzat per l’Asociació Ven Lumon per retrobar-se amb als africans que viuen a L’Hospitalet. Aquesta iniciativa ha posat de relleu la importància de la comunitat africana que viu a la ciutat, així com a la gran quantitat de projectes solidaris que s’impulsen des de diferents associacions que treballen en el continent africà. Un dels últims projectes que s’ha posat en marxa des de l’Associació Ven Lumon ha estat la millora a l’accés a l’aigua potable i sanejament d’una colònia a Costa d’Ivori.

Nicolás Cortés, tècnic de l’Ajuntament de Cooperació Internacional, ha explicat que “l’entitat Ven Lumon fa anys que treballa en projectes de sostenibilitat i agricultura a la Costa d’Ivori. De fet, hi ha una petita colònia d’aquest país africà que viu a la ciutat i que es dedica a treballar per millorar la vida dels seus compatriotes”.

La cloenda del festival va comptar amb un espectacle de dansa, percussió i música del Senegalès,  Michel Doudou.