La Guàrdia Urbana i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, tornen a posar en marxa aquest estiu, el pla d’actuació integral UNTOS. Un pla de xoc que té per objectiu millorar el nivell de convivència i seguretat de la ciutat.

Aquest pla especial de seguretat d’estiu s’activa en l’època en que es fa un ús més intensiu de l’espai públic, i s’actua sobre les activitats que generen més queixes ciutadanes per molèsties originades a la via pública i als establiments.

Ángel Parraga, sergent de la Guàrdia Urbana, ha explicat que “l’utilització de l’espai públic que és fa a l’estiu es molt més intensa que en altres èpoques de l’any i per aquest motiu hi ha moltes més incidències i problemes d’inseguretat. Com cada any totes les forces policials que estem al territori incidim de manera ordinària en punts concrets de la ciutat i de manera extraordinària en altres punts en col·laboració no només amb els cossos policials sinó també amb més departaments de l’Ajuntament”.

El pla inclou patrullatges i punts de controls policials entre d’altres actuacions

Les actuacions del pla especial se centren en la lluita contra l’incivisme i la inseguretat principalment set espais de la ciutat que mereixen una atenció específica: els Blocs Florida, l’avinguda Severo Ochoa-carrer Luarca, la plaça d’Eivisaa, la plaça de la Llibertat, la plaça Espanyola, el parc de les Planes i el carrer Llevant.

El pla inclou patrullatges i punts de control policials, inspeccions en establiments i vetlladors, control d’horaris de tancament entre d’altres actuacions. A l’espai públic, les actuacions se centraran en places, accessos, estacionaments i terrasses, mentre que els establiments objecte de més control seran els bars, locutoris, autoserveis d’alimentació i perruqueries.

Ángel Parraga, ha assegurat que “els principals problemes que ens trobem en locals, terrasses, i locutoris són l’incompliment d’horaris, la venda d’alcohol en els horaris que no està permès, i les taules fora dels locals, entre d’altres”.

Es tracta d’un dispositiu municipal de caràcter transversal en el qual participen la Guàrdia Urbana en col·laboració amb la resta de cossos policials que operen en la ciutat, i els serveis de Convivència, Via Pública, Neteja Urbana, Activitat i Sancions.

L’estiu passat, el pla d’actuació integral UNTOS va atendre 243 requeriments ciutadans i va fer 39 inspeccions en establiments, davant les 715 queixes veïnals de l’estiu del 2022.

A banda d’aquest pla policial, l’Ajuntament informa que està a disposició de la ciutadania i del teixit comercial l’app per a dispositius mòbils de Seguretat Ciutadana de L’Hospitalet, que permet fer trucades d’emergència a la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el 112, així com comunicar incidències i denúncies, amb un sistema de geolocalització que facilita una ràpida intervenció policial.