El Centre Cultural Bellvitge-Gornal ha acollit l’acte d’entrega dels premis de la 18a edició del concurs L’Hospitalet Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials. Ha comptat amb la participació d’alumnes de 6 centres de formació professional de la ciutat, de grau superior i mitjà amb un total de 39 projectes empresarials.

Hi han participat els centres d’estudis Dolmen i Joan XXIII i els instituts Eduard Fontserè, Pedraforca, Provençana i Llobregat. En total s’han presentat 39 projectes empresarials, que han comptat amb el suport de l’Ajuntament en l’orientació, amb tallers de pensament creatiu i d’innovació, suport en el pla d’empresa o treball en equip, entre d’altres. L’alcaldessa, Núria Marín, ha presidit l’acte que també ha comptat amb el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide.

Els guanyadors han estat els següents:

  • Millor projecte relacionat amb l’economia social i solidària: Silva, de l’Institut Llobregat.
  • Millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient: Ecoaqua, de l’Institut Provençana.
  • Millor projecte relacionat amb la qualitat de vida de les persones: Go Out Escape Room, del Centre d’Estudis Dolmen.
  • Millor projecte tecnològic: Cozy Eating, de l’Institut Provençana.

A més hi ha dues mencions especials:

  • Millor projecte empresarial: Robot Post, de l’Institut Llobregat.
  • Idea més innovadora: Ecopark, de l’Institut Llobregat.

Els premis han consistit en diplomes per a participants, finalistes i guanyadors; un e-book per als alumnes guanyadors de cada categoria, tauletes digitals per als dos premis especials i un portàtil per als seus centres.

El Concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores és una activitat que impulsa l’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona.

Es vol afavorir i estimular el foment de l’esperit emprenedor entre els estudiants de mòduls de cicles mitjans i superiors, i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats, que orienti i sensibilitzi cap a la promoció.