El Centre Cultural Bellvitge-Gornal ha acollit l’acte d’entrega de 19a edició del Concurs de Joves Emprenedors i Emprenedores de L’Hospitalet. S’hi han presentat 50 projectes empresarials que han realitzat els alumnes de 6 centres de formació professional de la ciutat

En aquesta edició, s’hi han presentat 50 projectes empresarials realitzats per 144 alumnes de 6 centres de formació professional de grau superior i mitjà de L’Hospitalet: els centres d’estudis Dolmen, Joan XXIII, Jaume Balmes i Col•legi Xaloc i els instituts Pedraforca i Provençana.

Els projectes guanyadors de les diferents categories han estat:

Millor projecte relacionat amb l’economia social i solidària: “Alegra tus emociones”
de Sergio Sánchez, Samantha Reyes, Gerard Parreño i Ana Castilla, del Centre d’Estudis Joan XXIII.
Millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient: “Be Green S.L.”, d’Arianna Domènech, Imane Tihami Lamani, Judit Domingo i Mireia Nieves, de l’Institut Provençana.
Millor projecte relacionat amb la qualitat de vida de les persones: “Cym box,” de José Guillermo Córdova, Adrià Ibáñez i Alejandro Olave, del Centre d’Estudis Dolmen.
Millor projecte tecnològic: “Soft Clothes S.L.”, presentat per Javier Calero, Kemily Borja i Claudia Duarte, de l’Institut Provençana.

També s’han atorgat dos premis especials del jurat:

Idea més innovadora: “A&T Tech”, presentat per Tomás Engonga Ovono i Alejandro Fresco, del Centre d’Estudis Balmes.
Millor projecte empresarial: “Grans artistes”, presentat per Anna Prats, Alba Pérez i Anna Verge, del Centre d’Estudis Dolmen.

El concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional de grau superior i mitjà, i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats.

Pel desenvolupament de tots els projectes, l’Ajuntament ofereix als centres que hi participen suport en l’orientació dels projectes amb tallers de pensament creatiu i d’innovació i suport en el pla d’empresa o el treball en equip, entre altres aspectes.

El jurat del concurs ha estat format per representants de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de les associacions empresarials AEBALL i PIMEC, de la Cambra de Comerç del Baix Llobregat, de la Fundació SECOT, de la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Ajuntament de L’Hospitalet.