El Centre Cultural Tecla Sala va acollir el lliurament dels premis de la 20a edició del concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials, que guardona les millors idees i projectes de creació d’empreses d’alumnat de centres educatius de la ciutat.

En aquesta edició, s’hi han presentat 32 projectes empresarials de 103 alumnes de 5 centres de formació professional de grau superior i mitjà de L’Hospitalet: els centres d’estudis Dolmen, Joan XXIII i Jaume Balmes i els instituts Pedraforca i Provençana.

Els projectes guanyadors en les diferents categories han estat:

  • Millor projecte relacionat amb l’economia social i solidària: XXIntolerance, presentat per Claudia Díaz, Intayehu Llaudet i Estefanía Maestre, de l’Institut Pedraforca.  
  • Millor projecte relacionat amb la protecció del medi ambient: Ecoplastics S.L., presentat per Lucía Fernández i Salah Eddine Regdou, de l’Institut Provençana.
  • Millor projecte relacionat amb la qualitat de vida de les persones: Semillas de igualdad, presentat per Cindy Gómez, Carlota Martínez, Tamara Rodríguez i Raquel Serrano, del Centre d’Estudis Dolmen.
  • Millor projecte tecnològic: Domoticaverde, presentat per Judit Aguilar, Arturo Jesús Aguirre i Giusseppe Nicolay Arteaga, de l’Institut Provençana, que proposa una aplicació per controlar des del mòbil un hort urbà domèstic autosostenible.

També es van atorgar dos premis especials del jurat a:

  • Idea més innovadora: Revive tu pueblo, presentat per Adrià Quesada i Iris Tomás, del Centre d’Estudis Balmes, un projecte per fer marqueting contra la despoblació d’alguns pobles.
  • Millor projecte empresarial: La Fosca, presentat per Daniela Alcocer, David Iglesias, Guillermo Melgarejo i Laura Rex, del Centre d’Estudis Joan XXIII, una cafeteria on també es poden comprar plantes.

Tots els membres dels equips guanyadors van rebre com a premi un monitor i també es va lliurar un ordinador portàtil als seus centres educatius.

El concurs L’H Joves Emprenedors i Emprenedores de Projectes Empresarials té com a objectiu afavorir i estimular el foment de l’esperit emprenedor entre l’alumnat de formació professional de grau superior i mitjà, i contribuir al desenvolupament de competències, actituds i responsabilitats.

Pel desenvolupament de tots els projectes, l’Ajuntament ofereix als centres que hi participen suport en l’orientació dels treballs, amb tallers de pensament creatiu i d’innovació, i suport en el pla d’empresa o el treball en equip, entre altres aspectes.