Per què ens agrada tant la xocolata? Per què quan ens canten la llista de postres i sentim xocolata ja saben què demanarem? És saludable menjar xocolata? De ben segur que alguna vegada haureu relegat bombons el Dia dels Enamorats i Enamorades. És la xocolata l’aliment de l’amor?

Li ho hem preguntat a la nutricionista i col·laboradora del programa 1r 2a, Marina González Navarro i assegura que “el consum de cacau i de xocolata ens genera un augment de neurotransmissors, com la serotonina i les endorfines, que ens provoquen plaer i felicitat, i per això quan estem tristos, si mengem xocolata ens trobem millor. També és cert que té un poder afrodisíac”.

El cacau és un aliment saludable, així que la xocolata també pot ser-ho si té un mínim d’un 70% de cacau. També en podem menjar si fem dieta. Però només 10 grams al dia, dos quadradets d’una rajola.

Informació de servei: la xocolata és un aliment d’absorció lenta. Si esteu baixos de glucosa, millor un suc. Però com que el cacau té molts minerals, la xocolata va bé per recuperar-nos d’esforços físics.