Amb un concert, divendres 31 de maig, a l’Auditori Barradas els alumnes de la segona promoció dels graus professionals de l’EMMCA han posat punt i final a la seva formació.

El concert va ser a càrrec dels cinc alumnes que enguany finalitzaven el sisè curs dels Graus professionals de jazz manouche i pop-rock. Els dos cicles permeten accedir a un grau superior de música i destaquen per les innovacions metodològiques i d’enfocament. A més els alumnat conviu amb altres persones que estudien formacions no reglades.

El coordinador general de l’escola, Raül Brenchat ha destacat que “l’eix vertebrador d’aquests cursos professionals és la pràctica artística i la posada en escena. La importància de donar a tots els alumnes tinguin l’opció de pujar a l’escenari i agafin totes aquelles competències necessàries per poder defensar els seus concerts i espectacles, no només en aquests anys que dura el grau professional sinó al llarg de la seva vida”.

Per als alumnes que s’han graduat enguany d’aquests graus professionals, aquesta formació reglada els ha servit per guanyar en experiència i professionalitat per tocar sobre un escenari i millorar la seva tècnica.

Laura del Pozo, alumna del grau professional de jazz manouche, ha assenyalat que “el que més m’agradat d’aquest grau és que hi ha tant una part pràctica com una teòrica que fa que milloris amb el teu instrument però també a nivell de l’experiència de tocar amb grup. A més amb les assignatures teòriques comprens molt més el que estàs interpretant”.

De la seva banda, Jan Espinac, graduat amb el cicle professional en l’itinerari de pop-rock, ha explicat que “he progressat molt tant en en coneixements com en la millora de la pràctica de l’instrument i en d’altres àmbits de la música”.

També durant aquest dies, l’EMMCA ha realitzat les proves d’accés per als graus professionals de jazz manouche i pop rock per al pròxim curs. Es tornaran a realitzar quatre cursos, de tercer fins a sisè i els estudiants s’incorporen segons el seu nivell.

L’Itinerari de música pop rock inclou les especialitat de cant, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i percussió. En el cas del jazz manouche, és el primer grau professional que s’ofereix al país i la formació és de guitarra, contrabaix i violí.