L’Hospitalet està patint un fort temporal de vent que ja ha provocat algun ensurt com la caiguda d’un arbre sobre una furgoneta al carrer Miguel Hernández cantonada amb Montserrat Roig. Els vents de l’oest arriben a molta força a la costa central de Catalunya i estan provocant caigudes de branques i ensurts que fins ara són menors.

L’Ajuntament ha anunciat que a partir de les 21 h es tancaran els parcs de la ciutat que estan perimetrats i les instal·lacions esportives, a l’aire lliure, hauran de cessar la seva activitat.

Al Barcelonès l’avis de perill per vent està en 2 sobre 6 que vol dir que hi ha un 70% de possibilitats que el vent arribi a 70 quilòmetre/hora. L’Ajuntament, a través de Protecció Civil, recomana tenir molta precaució amb el mobiliari urbà i l’arbrat.  

Consells d’autoprotecció

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Quant a l’onatge, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat. Encara que no hi hagi indicis de perillositat toca ser prudents.

Cal evitar anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades per no posar en perill a ningú. Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través de X @emergenciescat.