Si a Catalunya preguntem pels esports més populars al món, segurament a molta gent el primer que li ve al cap és el futbol. Amb el segon hi hauria més debat però pocs s’atrevirien a apostar pel criquet. Doncs, precisament, en l’àmbit mundial, el criquet és el segon esport amb més audiència. Molt popular a països com la Índia, Pakistan, Austràlia o Regne Unit, a la ciutat comença a obrir-se pas i ja existeix una entitat: L’Hospitalet Criquet Club.

Una entitat que va començar a originar-se fa uns anys, amb l’Institut Rubió i Ors com a protagonista. El centre, ara fa uns anys, es va unir a un projecte que buscava impulsar el criquet a la vegada que es reforçava l’intercanvi cultural i lingüístic. Aquella experiència va anar creixent fins a l’actualitat, amb la creació de l’entitat i de l’equip femení.

Nadim Aseq A Arman, entrenador de l’equip, explica que es tracta d’una excel·lent iniciativa per a les jugadores: “Tenien interès per jugar però menys oportunitats i per això hem intentat que tinguessin aquesta sortida i que puguin competir a lligues”, raona.

Les jugadores, per la seva banda, es mostren encantades. Moltes no havien jugat abans al criquet però ara forma part de les seves vides. “És una manera de fer esport i, a més, els meus cosins el jugaven al meu país, la Índia”, explica Saneha Kumar.

Els últims mesos, l’equip femení de L’Hospitalet Criquet Club ha entrenat al camp Carlos Pérez de Rozas, a Montjuic. Ara, en pròxims dies, començar a fer-ho a la ciutat, al municipal de beisbol de la Feixa Llarga. Un pas més per integrar-se a L’Hospitalet.