Aquests nous carrils bici segregats i d’ús compartit transcorreran pels principals eixos horitzontals i verticals de la ciutat. Els treballs d’adequació de les calçades van començar a l’estiu i s’han completat ara en una primera fase de l’actuació, amb un pressupost de 210.000 euros.

L’objectiu és crear una xarxa que permetrà connectar de manera completa, contínua i segura els desplaçaments en bici per la ciutat, en una actuació que forma part de les mesures adoptades per l’Ajuntament a l’espai públic per la Covid-19 i en la línia de fomentar la mobilitat sostenible.

La xarxa bàsica pedalable, que completarà la xarxa secundària ja implantada als districtes, vol connectar els diferents barris de L’Hospitalet i també els municipis veïns.

Aquests itineraris dissenyats per a l’ús de la bicicleta transcorren per carrils pacificats de coexistència amb el cotxe, amb límit de velocitat a 30 km/h,  i també per carrils bici segregats.

Els treballs d’adequació han consistit en la instal•lació de la nova senyalització horitzontal i vertical de trànsit als carrers, així com de les mesures de seguretat viàries, els elements separadors de carril i els semàfors per a bicicletes.

Aquests són els trams dels itineraris de la xarxa bàsica pedalable que ja han entrat en funcionament:

Eixos verticals:
• Porta Nord – Zona Franca:
Avinguda del Doctor Ramon Solanich i Riera, avinguda del Torrent Gornal, carrer de Rosalía de Castro, avinguda de Josep Tarradellas i Joan i carrer del Canigó.

• Sanfeliu – Granvia/Hospital de Bellvitge:
Carrer de l’Estronci, carrer de la Riera del Canyet, avinguda de Josep Tarradellas i Joan, carrer de la Riera de la Creu, rambla de la Marina, travessia Industrial i avinguda de la Mare de Déu de Bellvitge.

• Carrer de Girona.

Eixos horitzontals:
• Pubilla Cases – Santa Eulàlia:
Avinguda de Catalunya, carrer del Montseny, carrer de Mas, carrer de Llançà, carrer d’Albareda, ronda de la Torrassa, ronda de la Via i carrer del Doctor Martí i Julià.

• Cornellà – Barcelona (carrer de la Constitució):
Carrer de Barcelona, carrer Major, carrer d’Enric Prat de la Riba i carrer de Santa Eulàlia.

• Cornellà – CCM Tecla Sala:
Avinguda d’Álvarez de Castro i avinguda de Josep Tarradellas i Joan.

• Hospital de Bellvitge – plaça de Cerdà:
Carrer de la Residència i carrer de l’Ermita de Bellvitge.