El portaveu republicà, Jaume Graells, ha traslladat al govern municipal i a l’AMB la preocupació pels problemes en algunes de les línies de transport urbà de la ciutat, i ha demanat mesures per resoldre “urgentment els desajustos, els retards i el mal funcionament del servei, que estan provocant greus problemes als usuaris i usuàries de l’Hospitalet”.

El grup municipal d’ERC+EUiA ha anunciat aquest divendres que instaran l’Ajuntament de l’Hospitalet i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a adoptar urgentment millores per donar resposta als greus problemes arran del recent canvi d’operadora.

El portaveu d’ERC+EUiA i cap de l’oposició, Jaume Graells, ha explicat que “el canvi d’empresa està provocant greus problemes als usuaris i usuàries, fent que arribin sistemàticament tard a la feina, al metge o a l’escola”. Graells ha instat l’Ajuntament, però també l’AMB, a implicar-s’hi directament i prendre “les mesures necessàries per garantir la normalitat del servei de manera immediata”.

Jaume Graells ha manifestat que “ens preocupa, i molt, que aquesta situació, que es dona a partir del canvi d’empresa, es cronifiqui i suposi una pèrdua de qualitat d’un servei que funcionava correctament a la ciutat”.

Aquest mes d’abril ha començat a operar l’empresa Moventis, que va guanyar l’adjudicació del servei de transport urbà de l’Hospitalet i altres municipis de la comarca del Baix Llobregat, en substitució de Baixbus, qui venia prestant aquest servei fins ara. En concret, es tracta de les línies LH1, LH2, L10, L11, M12, M14 i M16, les quals han patit segons ERC+EUiA, “canvis d’horaris, retards i alteració de les freqüències, mal funcionament de les pantalles i la informació mostrada, tal com han denunciat molts veïns i veïnes”.