El grup d’ERC+EUiA demana que es protegeixi el patrimoni escultòric de la ciutat davant el què consideren, la inacció del govern municipal. Proposen un pla de xoc per netejar i conservar les escultures i en els casos que sigui necessari, rehabilitar-les. La moció també recull que se’n faci un inventari complet i individualitzat per catalogar-les i protegir-les i se’n dignifiqui l’entorn.

“Les escultures no es netegen mai, no hi ha pla ni de manteniment ni de neteja i estan absolutament abandonades. Això denota un menyspreu cap al patrimoni de L’H, el paisatge i l’embelliment de la ciutat”, ha explicat Jaume Graells, portaveu del grup de municipal.

Els republicans posen el focus en escultures com el poema corpori de Joan Brossa a la plaça Francesc Macià, que asseguren ha patit alteracions del projecte original i s’han destruït elements sense coneixement de la Fundació Joan Brossa. En aquest cas, per exemple, demanen que es recuperi el projecte tal com es va concebre i es retornin les lletres apilades al seu lloc original.

En la mateixa línia, però en una altra moció, reclamen que es recuperi l’estat original del Monument a Lluís Companys tal com Albert Casañé el va dissenyar, que s’hi instal·lin panells informatius i que es facin activitats per donar a conèixer la figura de Companys. “És una escultura mutilada. Els anys de Companys eren columnes que com que no es van mantenir bé es van oxidar i queien i les van treure totes”, ha explicat Graells.

La darrera moció sobre patrimoni escultòric fa referència al Monument de la Sardana i reclama que se’n reposi el fragment trencat i s’adeqüi l’entorn per protegir-la.

ERC+EUiA també se suma a dues mocions conjuntes, una perquè Televisió de L’Hospitalet aculli debats polítics i l’altra contra els discursos d’odi i el feixisme.