ERC demana al Govern municipal l’impuls d’un Pacte Local per la Llengua, per fomentar l’ús del català a la ciutat, que garanteixi que es fa servir en totes les comunicacions amb la ciutadania, en la senyalització i també en les intervencions públiques dels regidors.

Jaume Graells, ha explicat que “el català és una llengua minoritària a L’Hospitalet per l’ús habitual que la ciutadania en fa de ella, un 15%. Patim les conseqüències d’un Ajuntament que incompleix el seu propi reglament d’ús de la llengua. Els regidors de govern parlen majoritàriament en castellà, mai ho fan en català, en molts casos. I també en les comunicacions i en la cartelleria s’incompleix el reglament. Hem de recuperar aquest pacte per la llengua catalana”.

Moció conjunta per millorar equipaments educatius de la ciutat

Els republicans presenten dues mocions més relacionades amb l’àmbit educatiu. En una d’elles demanen la reforma integral de l’escola Busquets i Punset i en l’altre que presenten de manera conjunta amb L’H En Comú Podem, la millora de l’escola Ausiàs March.

Jaume Graells, ha assenyalat que “reivindiquem que es doni resposta a les demandes de les famílies de dues escoles l’Ausiàs March i la Busquets i Punset. En el cas de l’Ausiàs March demanem la millora de l’entorn escolar, la naturalització del pati i el manteniment general de l’escola, però també la neteja del talús a tocar de la via i que és responsabilitat de d’ADIF. En el cas del Busquet i Punset, sobretot que és naturalitzi el pati d’infantil i de primària, a la que s’havia compromès personalment l’alcaldessa en la campanya electoral”.

Els republicans presenten també una moció conjunta amb el PSC i L’H En Comú Podem per atendre l’emergència educacional a les escoles de la ciutat, davant la manca d’espais disponibles per a la construcció de nous centres.

ERC presenta quatre mocions més una per la recuperació d’un ple anual sobre l’estat de la ciutat. Una altra per la regulació de les anomenades cuines fantasma. La tercera, per millorar la gestió de les subvencions provinents d’altres administracions i garantir les polítiques d’ocupació i emancipació. I la última, de suport a la pagesia.

Els republicans se sumen també a la moció conjunta de suport al manifest del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que presenten conjuntament amb PSC, PP,i L’H En Comú Podem. I també se sumen a la petició de la reobertura de Radio L’Hospitalet, que presenten de manera conjunta amb L’Hospitalet En Comú-Podem i PP.