ERC+EUiA lamenta que l’Ajuntament no hagi esperat una sentència judicial ferma per substituir senyals de trànsit per altres de bilingües. En un comunicat, el grup republicà considera que el govern municipal ha cedit davant les pressions de Convivencia Cívica Catalana (CCC), entitat “que té per objectiu generar odi i conflictes de convivència, en la seva campanya per perseguir i continuar arraconant el català de l’espai públic i el seu ús social i institucional”, afirmen.

Per aquest motiu, el grup municipal d’ERC+EUiA informa que demanarà explicacions al govern municipal.

El coportaveu Jaume Graells ha assenyalat que haver actuat substituint senyals sense esperar que la Justícia es pronunciï sobre la denúncia interposada pel president de Convivencia Cívica Catalana, suposa “una renúncia més en la defensa i promoció del català per part de l’Ajuntament”.

Graells afirma que “ens sobta la diligència per acatar alegrement els canvis als senyals, quan portem mesos denunciant l’arraconament sistemàtic i la discriminació del català per part de l’Ajuntament, sense que els hagi preocupat massa fins ara”.

Des d’ERC+EUiA demanaran conèixer quin és l’abast d’aquests canvis, així com el cost que suposarà haver de canviar ara els senyals de trànsit quan a la ciutat hi ha altres prioritats.

Per part de l’equip de govern es recorda que l’article 56 de la Ley sobre Tráfico, Circulación de Vehículos a Motor y Seguridad Vial recull que “les indicacions escrites que s’incloguin o acompanyin els panells de senyalització de les vies públiques, i inscripcions, figuraran en idioma castellà i, a més, en la llengua oficial de la Comunitat autònoma reconeguda al respectiu estatut d’autonomia, quan el senyal estigui ubicat en l’àmbit territorial de la comunitat esmentada”. Davant aquesta obligatorietat, no s’ha considerat necessari esperar a que es dicti sentècia judicial per substituir vuit senyals.