El grup municipal d’ERC+EUiA ha instat l’equip de govern a replantejar la cessió demanial de l’antiga fàbrica d’Albert Germans, de Sant Josep,  a la Renfe per tal que la companyia l’adapti i la gestioni com un centre de formació de maquinistes per un període de 50 anys.

Els republicans tornen a reclamar al PSC que aquest edifici, catalogat com a patrimoni arquitectònic local, sigui restaurant i obert com a equipament comunitari per a l’ús del veïnat del barri.

Recordem que l’Ajuntament ha recuperat fa pocs dies la propietat d’aquesta antiga fàbrica, després de l’operatiu policial que va permetre desallotjar les persones que ‘okupaven’ l’immoble.

Des d’ERC+EUiA qüestionen la cessió a Renfe, i reclamen que l’edifici es destini a impulsar un equipament cultural i centre cívic per al barri, una petició que van formular durant el mandat passat i també en aquest davant el Ple.

El portaveu municipal d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha demanat que el govern del PSC reflexioni i pensi en la gent de la ciutat davant “un projecte com el de Renfe que aportarà ben poc al veïnat, i que serà, de fet, una privatització més del patrimoni de la ciutat, com ja han fet en altres casos, com amb la fàbrica Godó i Trias”.