El grup municipal d’Esquerra Republicana-Esquerra Unida i Alternativa critica la passivitat que està tenint l’equip de govern davant les afectacions que patiran els veïns del carrer de Sant Jordi al barri de Sanfeliu. Els republicans diuen que en aquest carrer s’incrementarà el trànsit de vehicles quan l’Ajuntament d’Esplugues desenvolupi l’ARE de la Montesa, que preveu la construcció de dos mil habitatges.

Segons han explicat els veïns afectats, al pla de mobilitat calcula que dels 600 vehicles diaris que hi ha ara, es podrien passar als 18.000. Així, segons el portaveu republicà, Jaume Graells, el carrer de Sant Jordi, al terme de L’Hospitalet, deixarà de ser residencial i s’ampliarà a dos carrils, amb més vehicles. En canvi, a Esplugues, al carrer Guadalupe, on la majoria d’edificis són empreses, la circulació de vehicles es reduirà.

“Hi haurà vies verdes i pacificades a Esplugues i tot el trànsit cap a L’Hospitalet” critica Graells. “Aquí l’alcaldessa, Núria Marín, no ha defensat els interessos de la ciutadania i demanem que això s’aturi”.

Graells creu que s’ha de negociar amb l’Ajuntament d’Esplugues una millor mobilitat pel centenar de veïns del carrer de Sant Jordi.

Esquerra Republicana-Esquerra Unida i Alternativa de L’Hospitalet portarà el tema al Ple municipal i demanarà a l’equip de govern que parli amb el consistori d’Esplugues per aturar el projecte i pactar com s’ha d’organitzar la mobilitat. Creu que aquests 18.000 vehicles que es calcula que circularan pel carrer de Sant Jordi, podrien ser més encara amb el creixement urbanístic també de Cornellà.