Esquerra Republicana ha reclamat, en un comunicat, la recuperació de l’espai de l’antiga fàbrica Albert Germans per al barri de Sant Josep, davant la intenció del govern municipal de cedir-lo a RENFE per instal•lar-hi un centre de formació. Els republicans lamenten que “la solució que ofereix l’Ajuntament per als edificis patrimonials de propietat municipal després d’anys d’abandonament i degradació sigui la cessió a tercers per a usos privats”.

L’alcaldable republicà, Jaume Graells, ha assenyalat, en el comunicat que emès la formació, que “sembla que aquest govern busqui la sortida fàcil, esperant que vingui algú a instal•lar-s’hi perquè rehabilitin el nostre patrimoni”. Així, ha recordat l’estat d’abandonament de la masia de la Remunta, o els projectes frustrats per la fàbrica Godó i Trias, com el Centre Europeu de Medicina Xinesa, o a la mateixa Albert Germans on fa cinc anys ja s’havia d’instal•lar un centre vinculat a les noves tecnologies i la creació de videojocs que va quedar en no res.

Jaume Graells ha lamentat que “s’estan privatitzant espais de propietat municipal, en comptes d’impulsar nous equipaments que els nostres barris, i moltes entitats, reclamen i necessiten”. En aquest sentit, el candidat republicà ha explicat que “les instal•lacions a Albert Germans podrien funcionar perfectament com “un nou i modern centre cívic per al barri, acollir diferents entitats que ara no disposen d’espais adequats, o inclús acollir el Centre de Cultura Popular”, pendent d’ubicació des de fa anys.

Graells ha demanat al govern municipal repensar la política de “desinterès i menysteniment envers el patrimoni de la ciutat, recuperar-ho per als veïns i veïnes i trobar solucions a la manca d’espais per a equipaments que pateix la ciutat”.

Aquest edifici industrial, un bé cultural d’interès local (BCIL) obra dels germans Puig i Gairalt, està catalogat dins del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) i és de propietat municipal.