El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa presentarà una moció al Ple Municipal de setembre on reclamen accelerar el desplegament del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic i un pla d’ombra específic per donar resposta a situacions de calor extrema.

El coportaveu del grup municipal, Jaume Graells, afirma que “tot i que s’han posat en marxa algunes mesures com ara la creació d’una xarxa de refugis climàtics, la seva implementació ha estat del tot insuficient”. Des de la formació d’esquerres es mostra preocupació per la “manca d’ombres al carrer, les deficiències i les limitacions en el refugis habilitats i la inacció del govern municipal davant d’episodis de calor extrema com les d’aquest estiu”.

Jaume Graells ha insistit que “cal abandonar els vells criteris de l’urbanisme  de ciment perquè el que està en joc és la salut i el benestar”.

Mocions conjuntes

Des d’ERC-EUiA també donen suport a dues mocions conjuntes impulsades pel grup de L’H EnComú Podem . La primera per donar el suport de l’Ajuntament a les jugadores de la selecció espanyola de futbol i la segona per aturar la concessió demanial de l’antiga fàbrica Godó i Trias.