El grup municipal d’ERC-EUiA reclama a l’equip de govern socialista que destini prou recursos per garantir el manteniment, neteja i la restauració de les escultures i monuments de l’espai públic de la ciutat.

Els regidors Jaume Graells i Coque García han posat com a exemple l’escultura a la sardana de la plaça de l’Ajuntament, que commemora la declaració de L’Hospitalet com a ciutat pubilla, l’any 1966, i que arran d’un acte de vandalisme fa cinc anys va perdre la tenora.

Fa dos anys, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció al respecte de la formació republicana, però, malgrat això, encara no ha estat reparada.

Jaume Graells ha dit que el monument de la sardana és un bon exemple de la manca de sensibilitat vers el patrimoni del govern local.

També ha esmentat altres exemples, com l’escultura de Ferran Soriano, a la plaça Tuzla, i l’abecedari de Joan Brossa, amuntegat a plaça Francesc Macià, de Santa Eulàlia.

ERC-EUiA ha anunciat que al llarg de les pròximes setmanes anirà desgranant els elements escultòrics de la ciutat que, segons el seu parer, es trobarien en mal estat per la deixadesa del govern socialista.