ERCEUiA presentarà 4 mocions en el Ple municipal el mes de juny, dues de les quals demanen millores a dos carrers de la ciutat, el carrer Major i el carrer Amadeu Torner. L’altra reclama posar fi a les estructures de fibrociment i una quarta, de suport al Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+.

Pel que fa al carrer Major, una via principal de nucli històric de la ciutat, ERC-EUiA argumenta que se’n fa ressò de les queixes d’una part del veïnat i del comerç, que assegura que cal més manteniment.

El portaveu, Jaume Graells, ha explicat algunes d’aquestes mancances. com “paviment en mal estat, tolls d’aigua, en un tram del carrer esglaons, rampes i barreres que fan que la gent ensopegui” i ha recordat que la reforma del carrer Major està pendent des de 2017, motiu pel qual “reclamen les obres ja”.

Unes obres que també haurien d’harmonitzar urbanísticament tot el carrer Major, des de la Remunta fins al Casino del Centre.

Mesures per garantir el civisme

ERC-EUiA també reclamarà que el govern local adopti mesures per garantir el civisme i evitar molèsties al veïnat en el tram del carrer Amadeu Torner, a Santa Eulàlia, més proper al camp de futbol, molèsties que com ara “soroll, festes, consum de begudes alcohòliques al carrer, incompliment d’horaris per part dels bars de la zona, activitats que no tenen res a veure amb la promoció de l’esport de base i per això demanem la intervenció de la Guàrdia Urbana”, ha dit Graells.

Cens d’edificis amb

En una tercera moció, reclamaran a l’Ajuntament un cens exhaustiu d’edificis de la ciutat que encara tenen estructures de fibrociment, el popular amiant. I un pla d’acció, amb els ajuts necessaris i campanyes d’informació i sensibilització, per fer-ho possible.

D’altra banda, ERC-EUiA també secundarà una moció conjunta de suport al 28J, el Dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+. I demanarà un canvi en el reglament de l’Ajuntament per tal que no calgui un consens total sinó una majoria qualificada per aprovar declaracions institucionals, per evitar “bloqueig del feixisme al Ple”. ERC-EUiA també reitera que no donarà suport a cap iniciativa conjunta amb Vox.