Esquerra Republicana+Esquerra Unida i Alternativa vol que l’Ajuntament es personi en les dues causes judicials obertes relacionades amb la policia local de L’Hospitalet.

La primera, per les presumptes irregularitats en les oposicions a superintendent del cos, que van quedar suspeses per ordre del jutjat. El cas va generar que la Policia Nacional escorcollés els despatxos de la Guàrdia Urbana i que s’investigui per tràfic d’influències el guanyador de la plaça, Ramon Dosaigües -que aleshores era cap de la policia local- i també l’extinent d’alcaldia de Convivència i Seguretat, Pepe Castro.

En segon lloc, Esquerra també vol que el govern municipal es personi en la causa oberta per un suposat acte d’intimidació i represàlia contra l’agent que va denunciar el procés selectiu. Els republicans asseguren que la situació provoca descrèdit i malestar dins del cos.

Jaume Graells parla de desgovern municipal amb la Guàrdia Urbana

El portaveu municipal d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha dit que “el desgovern de l’equip de govern a la Guàrdia Urbana ens està portant a situacions límit, no només en qüestions laborals o en l’afectació del servei a la ciutadania, sinó que pot perjudicar greument la imatge de la nostra ciutat. Cal que el govern del PSC escolti als agents del cos i reverteixi les formes i estratègies que ens han portat a la situació d’enfrontament actual”.

A més, des d’ERC+EUiA han assenyalat la necessitat d’augmentar la plantilla i la urgència de tirar endavant la convocatòria de les places pel 2024, incorporant les pendent de cobrir de l’any 2023 i les quedin vacants durant aquest any.