L’Auditori Barradas ha acollit l’entrega de premis i la projecció dels curtmetratges participants en el Festival Dulcinea Curts organitzat pel El Club Social el Roure.

El curt guanyador, que s’ha endut 300 euros, ha estat “Cosa de todos”, de l’Associació Grup Teatre Imagina que mostra com davant la precarietat de serveis de salut mental un grup d’amic tenen una idea innovadora per ajudar als professionals i a ells mateixos.

Ana María Vázquez, participant del curt afirma que “hem volgut reflectir que les persones usuàries i les que ens cuiden i ens donen eines ens assemblem més d’allò que ens pensem. Aquests professionals també tenen els seus problemes i també necessiten eines per poder ajudar-nos”.

El segon premi, dotat amb 200 euros, se l’ha endut el curt “El núcleo del Club Social La Ocioteka on hi ha una cerca per completar el tòtem dels sentits de cinc personatges que s’uniran per un objectiu comú.

I el premi del públic ha estat per Tocant de peus a terra, de Lleure Quàlia de Tàrrega. La Clara Vila, usuària de l’entitat i protagonista del curt explica que “volíem reivindicar que la societat ens tracti per igual perquè tots som iguals. Cal millorar en aspectes com l’accés als estudis o l’assetjament escolar”.

En el Festival Dulcinea d’enguany s’han presentat 16 curtmetratges de 15 entitats de temàtica lliure amb la problemàtica de la salut mental i la ciència ficció com a temes principals.

La coordinadora de Dulcinea Curts, Vanessa Maeso, destaca que “l’objectiu és passar-nos-ho bé i adonar-nos que podem ocupar altres espais i fer el que ens agrada més enllà de les limitacions o les etiquetes que ens vol posar la societat. Es tracta de no posar-se barreres ni que la resta de gent ens les posin.”

Amb aquest festival es pretén promocionar l’ús de les eines audiovisuals entre les persones amb malaltia mental i les entitats que treballen amb elles com a instruments per a la seva inclusió sociocomunitària, alhora que permet sensibilitzar la comunitat respecte la realitat de les persones amb aquest diagnòstic, afavorir la reducció de l’estigma que els envolta i augmentar la seva autonomia.