Amb l’objectiu de facilitar l’ús dels títols socials de transport públic, a partir de la setmana que ve l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a substituir, de manera progressiva, la targeta rosa gratuïta i el passi d’acompanyant per la T-metropolitana, una nova targeta, més moderna, que funciona amb tecnologia sense contacte (contactless), de la mateixa manera que ho fa la T-mobilitat, i té més avantatges que les targetes magnètiques que s’han fet servir fins ara.

A més, serà més resistent i, si s’espatlla, els usuaris en podran demanar una de nova. No caldrà renovar-la cada any i es podrà desactivar en cas de pèrdua o robatori, de manera que en el cas de la T-metropolitana targeta rosa reduïda es conservaran els viatges restants.

Al llarg dels propers mesos, els usuaris que ja feien servir algun dels títols socials de l’AMB rebran automàticament la T‑metropolitana a casa. La nova targeta durà incorporat el mateix títol social que els usuaris tenien concedit (targeta rosa gratuïta, targeta rosa reduïda o passi d’acompanyant), i podran fer-la servir així que la rebin, perquè ja estarà activada.

D’altra banda, els ciutadans que no siguin usuaris dels títols socials de l’AMB i vulguin sol·licitar-los hauran de recollir els impresos de sol·licitud en qualsevol dels 36 ajuntaments metropolitans o descarregar-los del web tmetropolitana.amb.cat.

Durant un temps conviuran els sistemes nou i antic perquè el desplegament serà progressiu. Mentre els usuaris actuals no rebin la nova targeta, podran utilitzar el títol de sempre amb tranquil·litat.