La reforma del pulmó verd de Santa Eulàlia es farà amb participació ciutadana, però l’Ajuntament encara ha de decidir com serà el procediment. Malgrat l’endarreriment de la redacció del projecte, l’equip de govern va refermar el seu compromís d’obrir a la participació la reforma, arran d’una moció que va presentar LH En Comú Podem al ple de febrer

Després de la consulta ciutadana que va fer l’Ajuntament, ara fa quatre anys, sobre la ubicació del nou poliesportiu de Santa Eulàlia, va guanyar l’opció de construir-lo als terrenys de l’actual pista de Gasòmetre, amb un 61%. D’aquesta manera, el Parc de l’Alhambra, que era l’altre opció, va quedar lliure i donat el seu mal estat, l’Ajuntament es va comprometre a remodelar-lo. Quatre anys més tard, encara no s’ha executat cap dels dos projectes.

Francesc Belver, tinent d’alcalde de Territori i Economia, en resposta a una moció que va presentar LH En Comú Podem al darrer Ple, va aclarir que “la reforma del Parc de l’Alhambra es farà amb participació ciutadana però encara hem de decidir si comptarem amb els veïns com a jurat dels projectes que es presentin o bé en un procés participatiu previ”.

Les entitats veïnals, pendents de les passes que es fan en relació al Parc de l’Alhambra, han expressat que els agradaria poder aportar les seves idees abans que es redacti el projecte.

Des de l’Associació de Veïns Som Santa Eulàlia volen que es respecti tot l’arbrat del parc i proposen que la zona de jocs infantils s’actualitzi amb espais d’experimentació i que sigui inclusiva. La Plataforma en Defensa del Parc de l’Alhambra afegeix aquestes qüestions la instal•lació de serveis públics, la reparació del paviment i la restitució de les columnes que es van desmuntar l’any 2019.

Tot i que encara no s’havia fixat un calendari d’execució del projecte, l’equip de govern ha reconegut que les obres s’haurien d’haver fet durant aquest mandat però que “la pandèmia ha estat un condicionat que ha determinat l’endarreriment”.