Akelharre, Espai de Ciutadania, Associació Som Santa Eulàlia, Foment de la Informació Crítica, Centre d’Estudis de L’Hospitalet i Can Trinxet Viu. Són les entitats hospitalenques que han impulsat un homenatge a Joan Font, una persona compromesa que al llarg de la seva trajectòria s’ha implicat en diverses causes socials i polítiques.

Ha estat rebut amb un gran aplaudiment al Centre Cultural Santa Eulàlia, al lloc on s’ha fet l’homenatge. L’activista hospitalenc Joan Font compleix seixanta anys de lluita i això ha servit perquè diverses entitats i moviments socials de L’Hospitalet li facin un homenatge.

A l’escenari han pujat diferents persones per recordar la seva trajectòria de militància i lluita veïnal. Des del grup excursionista Pimpinela de la Torrassa sent un infant, passant per la seva militància política amb només quinze anys a la Lliga Comunista Revolucionaria o el FOC.

“Als quinze anys vaig començar amb un comité d’aprenents en la fàbrica on treballava, després vaig continuar militant al FOC i des d’aleshores a diversos col.lectius” recorda Joan Font que provenia d’una familia anarquista. “Si alguna cosa he aprés és que les coses s’han de fer molt des de baix i buscant complicitats des de tots els nivells. Ningú té la veritat total i s’ha d’anar construint”, afegeix.

De més gran, Joan Font va estudiar Periodisme, va obrir la llibreria Catalunya al seu barri, a Santa Eulàlia, que va haver de tancar. També es va implicar a partir del 2013 en el Procés Constituent de L’Hospitalet i col.labora en el Foment d’Informació Crítica, sent el representant de l’entitat a Espai de Ciutadania.

En els darrers anys, Joan Font ha participat a diferents iniciatives de caire municipal com l’associació veïnal Som Santa Eulàlia, o les plataformes de Can Trinxet Viu i No més Blocs. Aquestes lluites veïnals l’han permés connectar amb les noves generacions.

“Porto molts anys. Ja tinc tres quarts de segle i quan un es manté actiu va connectant amb gent de totes les edats” explica Joan Font que tampoc posa data de caducitat de la seva militància. “Seixanta anys no hi seré, però uns quants més sí…donant batalla”.

A la política municipal, Joan Font ha format part de les candidatures per les municipals de CUP-Poble Actiu i Alternativa d’Esquerres. Al final de l’acte, com a homenatge als seixanta anys de lluita de Joan Font s’ha pogut escoltar el Canto a la Libertad de Labordeta.