La plaça Espanyola, punt central del barri de la Torrassa, ja torna a ser un espai plenament d’ús públic, després que  s’hagin completat les obres de remodelació del nucli central, inclosa la font històrica, de 1903. Restarà pendent la zona de jocs infantils, en la banda del carrer Montseny, obres que encara continuen.

La nova configuració de la plaça Espanyola ha desplaçat els vetlladors de les terrasses, els jocs infantils i bona part del mobiliari urbà a la part central. D’aquesta manera, els extrems de la plaça faciliten els desplaçaments en direcció a d’altres carrers, com l’eix del carrer Progrés fins a la plaça del mercat de Collblanc, i també l’accés del veïnat als habitatges i els comerços.

La regidora de districte de Collblanc-la Torrassa, Olga Gómez Fernández, ha indicat que “hem volgut que la plaça Espanyola sigui un espai d’estada però també de pas i de flux de gent“. 

Inés Martínez Tesón, veïna del barri, ha destacat que “el que més m’agrada és que estigui tot al mateix nivell“. Francisco Expósito Piedra ha destacat “l’amplitud de l’espaI”, mentre que María López Pérez ha cridat l’atenció sobre la possibilitat que comportaments incívics puguin fer de la sorra que envolta el terra on son els arbres “perquè hi ha gent que no té cura i es pot omplir d’excrements d’animals“.

La plaça Espanyola compta ara amb una trentena d’arbres, alguns joves, que substitueixen els que van ser talats amb aparells fer activitat física suau, i amb la font, símbol de la plaça i del conjunt de la Torrassa, igualment restaurada i que comptarà, a més, amb un paviment diferenciat “per ressaltar aquest element tan emblemàtic“, ha dit la regidora de districte.

En la mateixa línia, Carlos D’Angelo Cortez, veí de la Torrassa, ha puntuatlitzat que “la font té més de 100 anys i sempre és bonic poder conservar i mantenir allò que és històric a un país, en aquest cas d’una ciutat”.

La plaça Espanyola quedarà totalment enllestida amb la nova zona de jocs infantils, a tocar del carrer Montseny, obres encara en marxa, i que preveuen un jardí vertical com a element icònic.