Els Fit Games, impulsats pel Servei de Salut de l’Ajuntament, s’han posat en marxa de nou a 8 centres educatius de la ciutat. El programa té com a principal objectiu fomentar l’activitat física i difondre hàbits i alternatives d’oci saludables entre els adolescents, especialment en dones joves que abandonen l’esport després dels estudis obligatoris.

Aquest programa es fa coincidir a 4t d’ESO perquè és quan els alumnes ja no tenen la educació física com assignatura obligatòria. Cada trimestre es fan diferents proves eliminatòries. Es fan proves de girs i velocitat, exercicis de força de tren superior i inferior i proves de coordinació intersegmentària. 

Gemma Company, tècnica d’Esports del Servei de Salut Comunitària, explica l’objectiu de la competició: “Diferents estudis demostren que a partir de l’etapa de secundària es disminueix molt la pràctica de d’activitats física com un hàbit quotidià, sobretot en les dones. Des del Servei de Salut Comunitària el que busquem és  oferir una alternativa motivant que els hi sigui engrescadora”.

La final dels Fit Games serà el 30 de maig al Complex Esportiu L’Hospitalet Nord. Les proves finals seran la prova col·lectiva de saltar la corda i una prova per relleus de les proves individuals que s’han treballat durant el curs. D’allà sortiran les 3 millors classes de l’Hospitalet. Els guanyadors obtindran una activitat esportiva col·lectiva.

Al programa Aula L’H hem visitat el Centre Estudis Joan XXIII. Els alumnes han fet proves eliminatòries, una grupal, el circuit de piques, i altres individuals.

Clip Aula L’H 13 de març – D’aula en aula. Fit Games al Joan XXIII