Aquests dies s’està duent a terme una nova edició de la Mostra d’Estudis i Professional de L’Hospitalet Connecta Futur. La iniciativa ofereix orientació formativa als joves que tanquen una etapa educativa. Hi assistiran alumnes de 18 centres educatius de secundaria.

Què estudiaré l’any vinent? Aquesta és una pregunta que es fan molts joves que enguany tanquen una etapa educativa. Per orientar-los i acompanyar-los en aquestes decisions, la regidoria de Joventut organitza la Mostra d’Estudis i Professions. L’objectiu és que coneguin les diferents possibilitats que ofereix el sistema educatiu formal perquè puguin construir el seu propi itinerari formatiu, així com una aproximació al mercat laboral.

“El final d’una etapa sempre és complicat perquè has de prendre la següent decisió i, per tant, és important tenir tot el ventall d’informació per poder decidir amb el màxim de consciència”, ha explicat Laura García Manota, regidora de Joventut.

Els alumnes assisteixen a dues xerrades: una sobre orientació acadèmica i una altra sobre temàtica laboral. I tot i que alguns d’ells ja tenen una primera idea que els agradaria, aquí aprenen els recursos i les eines per poder consultar per exemple, quines assignatures cursarien o en quins centres educatius s’ofereix aquesta formació.

La Mostra d’Estudis i Professions s’allargarà fins al 24 de febrer i durant aquestes setmanes hi passaran 1.300 alumnes de 18 centres de secundària de la ciutat.