El dispositiu BRIDA d’aquest dimecres dirigit conjuntament pels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Urbana, als barris de Pubilla Cases i la Florida, al voltant de l’estació de metro de Can Vidalet i a la plaça de la Verge del Pilar, ha finalitzat amb un total 217 persones identificades, sis detinguts i una persona investigada per apropiació indeguda. A més, s’han aixecat 12 actes per possessió de substàncies estupefaents. S’han realitzat dues inspeccions en locals de compra venda d’or aixecant dues actes per no tenir registrat l’origen d’una joia i per loteria dominicana. També s’ha aixecat una acta en un establiment de reparació de patinets per manca de registre de compra venda dels patinets. I s’han sostret dos DNI.

L’inspector Carles Quesada, sotscap de la comissaria de L’Hospitalet: “És un dispositiu transversal entre els diferents cossos que operem a L’Hospitalet. Actualment estem treballant uns 90 efectius i l’objectiu és la prevenció de robatoris amb violència i intimidació

Aquesta nova operació policial a la ciutat té com a objectiu la prevenció de robatoris amb violència i intimidació a la via pública, entre altres delictes. “Són aquests els que més ens preocupen i que generen més alarma social i sensació d’inseguretat”, explica inspector Carles Quesada, sotscap de la comissaria de L’Hospitalet. Josep Maria Munter, sergent responsable dels barris de Pubilla Casas, La Florida i Can Serra, afegeix: “moltes vegades, la víctima té una edat avançada i, per tant, es troba en una situació d’especial vulnerabilitat, cosa que els pot convertir en objectius susceptibles de patir robatoris”.

Entre els 90 efectius implicats, l’operació també ha comptat amb un helicòpter policial ha sobrevolat la zona nord durant la tarda, la brigada mòbil i la unitat canina, “que detecten estupfaents, billets de curs legal i armes de foc”, segons Quessada.

A més dels delictes anteriors, el sotscap de la comissaria de L’Hospitalet, en declaracions a aquesta redacció, ha apuntat: “Tenim una persona detinguda per llei d’estrangeria, per expulsió, una altra persona detinguda per ordre de personificació en un jutjat, dues infraccions per tinença de substàncies estupefaents i un parell de denúncies per infracció de la seguretat vial”.