L’espai interior entre el carrer del Prat i l’avinguda Mare de Déu de Bellvitge s’està renovant. L’actuació de renovació i millora de la qualitat urbana afecta les zones de passeig, de sauló i d’aparcament, en una superfície de 9.095 metres quadrats. La previsió és que els treballs s’allarguin uns 10 mesos. Les obres, però, han aixecat les queixes d’alguns veïns per la tala d’arbres.

L’ordenació de l’espai conserva l’estructura i la funció actual del passeig, però s’hi canvia la pavimentació, que serà de panot amb diverses tonalitats, l’enllumenat i el mobiliari urbà. També es redissenyen alguns elements com les jardineres on hi ha plantats arbres.

La zona d’aparcament es redistribueix per fer-lo més compacte i eficient amb relació al nombre de places per superfície ocupada.

També s’actuarà en el solar contigu, de més de 2.000 metres quadrats, que ara s’utilitza com a espai d’aparcament i que es convertirà en una zona enjardinada amb arbrat que donarà més ombra i vegetació i que formarà part de la xarxa d’illes urbanes-bosc de ciutat per millorar les condicions climàtiques. “Hi haurà una zona verda i d’arbrat d’uns 556 metres quadrats i que serà una espècie de refugi climàtic”, ha explicat Maite Revilla, regidora de Bellvitge i Gornal.

En total el projecte preveu arribar a uns 1.200 metres quadrats d’espai verd en el conjunt de l’actuació i la plantació d’una seixantena d’arbres nous de 14 espècies.

Les obres han ocasionat les queixes d’alguns veïns per la tala d’alguns d’arbres del passeig. Des de l’Ajuntament han explicat que el projecte ja preveia que hi havia 9 exemplars que havien de ser trasplantats, però que finalment això no ha estat possible.

“La idea era trasplantar aquests arbres en funció del seu estat, però el seu estat no era l’idoni i per això s’han talat“, ha explicat Revilla. “A més, finalment s’ha hagut de talar un pi més i tres plataners, perquè hi havia perill que caiguessin i una palmera que estava morta. Encara queda un plataner més que s’haurà de treure i que està a la zona d’aparcament”, ha afegit la regidora.

Les obres tenen un cost d’1,24 milions d’euros i un període d’execució previst de deu mesos.