Més llesta que la calor”, aquest és el lema escollit per la Generalitat per engegar la campanya de prevenció dels efectes  de les altes temperatures. La campanya se centra en sis grans consells per tal de conscienciar sobre els efectes de la calor, com ara deshidratació, cops de calor, cremades per exposicio al sol, i prevenir-los.

Els més importants: beure aigua constantment, encara que no es tingui sent, i evitar sortir a l’exterior durant les hores de més xafogor i encara menys fer activitat física en les hores centrals del dia.

En aquesta època de calor intensa també es recomana fer àpats líquids i nutritius, que hidraten l’organisme.

També es convenient portar roba ampla i lleugera, aplicar protecció solar abans de sortir al carrer, portar sempre aigua i gorra o barret i evitar l’exposició directa al sol, principalment la canalla i la gent gran, a més de mirar de passar algunes estones del dia en espais i equipaments refrigerats.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha habilitat fins a 12 espais, zones verdes i equipaments públics arreu de la ciutat que tindran la catalogació de refugis climàtics i que han de comptar com a requisits estar refrigerats o proporcionar una àmplia zona d’ombra i oferir la possibilitat de veure aigua.

A més, com és habitual, l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil també farà accions divulgatives i de conscienciació ciutadana sobre els efectes de la calor i distribuirà ampolles d’aigua.

El departament de Salut ha fet un vídeo divulgatiu amb consells per combatre la calor, que es pot veure aquí.