La novena edició de la ruta gastronòmica “A la tardor, platillos!” ja ha començat i es podrà gaudir fins al 26 de novembre. Aquest any hi participen 31 establiments de L’Hospitalet que proposen un platet amb una consumició per un preu que oscil·la entre els 4 i 4,5 euros.

Per al restaurant El Pecat, al barri de Santa Eulàlia, aquesta és la primera vegada que hi participen i s’han animat a fer-ho, segons explica el seu cuiner, Alexandre Castelló. “Perquè L’Hospitalet és molt gran i així convidem a la gent que es desplaci per altres barris per descobrir la bona gastronomia que es fa a la ciutat”, diu.

En canvi, la propietària del Tast&Vins, la Raquel Gimeno, ha dit que “els agrada participar perquè sempre reben clients nous que venen expressament a tastar la tapa que oferim”.

Rècord de participació d’establiments 

La ruta està impulsada per l’Ajuntament de L’Hospitalet en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog “L’Hospitalet Gastronòmic”, amb l’objectiu de promoure i dinamitzar la gastronomia local i la consolidació de la ciutat com a destí gastronòmic.

Aquesta edició hi participen 31 establiments, entre bars, restaurants i cocteleries, que competiran amb propostes originals de cuina de temporada, tradicional o creativa, una xifra rècord de participació des de la creació de la ruta el 2014.

Al desembre, es lliuraran els premis als millors platillos de la ruta. Un jurat professional decidirà els guardons al Platillo més saborós, el Platillo més creatiu i el Platillo de millor qualitat gastronòmica.

I l’última categoria, el Platillo més popular, serà escollida pels ciutadans. Cada establiment tindrà una urna perquè els comensals votin el seu platillo preferit i, entre tots els participants, se sortejaran diferents premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta.

Consulta aquí les propostes