Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament posa en marxa el programa de suport en salut mental per a infants i joves que participen durant l’estiu als casals i als Espais Oberts, el qual es desenvolupa en col•laboració amb la Fundació Orienta amb el finançament dels Fons Next Generation, dins el Pla de millora d’oportunitats educatives.

L’objectiu és abordar la prevenció, la detecció i la contenció emocional dels infants i joves. Durant els mesos de juliol i agost, una psicòloga del Centre de Salut Mental Infantil y Juvenil L’Hospitalet de la Fundació Orienta visitarà els diferents casals de la ciutat per detectar situacions de risc i abordar les necessitats que es puguin presentar.

El projecte també es dirigeix a donar suport i orientació als educadors de lleure durant les dinàmiques que s’ofereixen en les activitats.

El programa es va posar en marxa l’any 2021 després de detectar els efectes de la pandèmia en la vida quotidiana d’infants i joves, que, entre altres, els va provocar situacions de malestar emocional per la inquietud al contagi, la convivència amb situacions de mort i dol, la soledat i la reducció de les interaccions socials.