700 identificacions i 21 detencions. És l’activitat policial que hi ha hagut durant la primera setmana del dispositiu TETRA. Un pla especial conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, en contra de delinqüència i l’incivisme centrat en la zona dels Blocs La Florida i el parc de Les Planes. Televisió de L’Hospitalet va acompanyar un equip d’agents durant el patrullatge i les inspeccions a comerços. 

Ara fa una setmana que el dispositiu policial TETRA va entrar en funcionament als Blocs Florida i el parc de Les Planes. Es tracta d’un pla especial que coordina Mossos d’esquadra i Guàrdia Urbana amb l’objectiu de reduir els actes delictius i l’incivisme en aquestes àrees.

El dispositiu TETRA té tres àmbits de treball que ara s’han intensificat. Tal com ha explicat l’intendent dels Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet, Antoni Verger, “el primer àmbit és la lluita contra la delinqüència, i això ho fem tant amb patrullatge preventiu com amb tasques d’investigació. El segon àmbit de treball és l’incivisme i per això fem patrullatge a determinats carrers o places on hi ha més concentració de gent, que adaptem en funció de cada moment. I per últim, inspeccionem establiments comercials per perseguir les activitats il·lícites”.

Segons Mossos d’Esquadra, durant la primera setmana ha augmentat l’activitat policial i s’han reduït els actes delictius un 15% respecte a la setmana anterior. S’han fet 700 identificacions, 21 detencions i diferents denúncies administratives.

També s’està treballant de forma conjunta per controlar la venda d’estupefaents, les plantacions il·legals de marihuana i els locals ocupats on es fan activitats il·lícites

Tot i aquestes xifres, els cossos policials es posaran en contacte de manera regular amb les Associacions de Veïns i entitats per fer una valoració conjunta de l’evolució i saber si les preocupacions es van reduint al llarg de les setmanes.

El dispositiu TETRA va començar el 14 de novembre i no té data de finalització. Cada setmana s’analitzaran els efectes i s’aniran readaptant els recursos policials a les prioritats de cada moment.