Més de 300 alumnes de batxillerat de la ciutat participen en les jornades d’orientació acadèmica i competencial Connecta Futur que se celebren aquest dilluns i dimarts.

L’objectiu de les jornades, que organitza el Servei de Joventut de l’Ajuntament al Centre Cultural de Bellvitge, és donar suport a la tasca d’orientació i assessorament acadèmic que fan els centres educatius amb el seu alumnat de 2n de batxillerat, que es troba en una fase decisiva a l’hora de dissenyar el seu itinerari formatiu, apropant-los la informació i els recursos acadèmics, però també acompanyant-los en la part més competencial i d’autoconeixement.

Durant la jornada hi haurà una xerrada d’orientació acadèmica “I després del batxillerat, què?”, a càrrec de Carol Biosca, directora de continguts d’Unportal, en la qual s’explicarà la diversitat d’itineraris acadèmics, i es donarà informació actualitzada per ajudar els i les joves a planificar els seus itineraris.

En acabar, tindrà lloc l’activitat gamificada “Posa en joc les teves competències”, facilitada per MQL (Més Que Learning), on els assistents posaran a prova de forma lúdica les seves habilitats per aplicar-les a la presa de decisions del seu futur professional.

Hi participen els instituts Santa Eulàlia, Jaume Botey, Torras i Bages, Pedraforca, Apel·les Mestres, Bellvitge i Eugeni d’Ors.