En el debat de política general de la setmana vinent al Parlament, el grup de Catalunya En Comú Podem demanarà mesures al Govern de la Generalitat per garantir una bona climatització dels centres educatius d’arreu de Catalunya, una qüestió que també ha marcat l’inici del curs escolar a L’Hospitalet. El grup de Comuns també reclamarà ajudes perquè les famílies puguin sufragar el menjador escolar.

La calorada a les aules, amb temperatures per sobre dels 35º també ha estat un fet que ha condicionat l’inici del curs 2022-2023 a L’Hospitalet, com es va fer palès en una protesta impulsada per les famílies de l’escola Prat de la Manta de Santa Eulàlia, amb el suport d’altres centres educatius de la ciutat.

El diputat  d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego Hererra, que s’ha reunit amb membres de la comunitat educativa de l’escola Milagros Consarnau, també de Santa Eulàlia, ha recordat el polèmic avançament del curs escolar que ha decidit el conseller Josep González Cambray en un context d’emergència climàtica.

El diputat de Comuns ha dit que “demanarem una planificació a curt termini perquè totes les escoles de Catalunya tinguin els elements escaients per estar climatitzats i fer front a l’emergència climàtica“. El grup de Comuns també demanarà més recursos per reforçar el servei de menjador escolar i per ajudar les famílies a fer-hi front a la pujada de preus que està ocasionant la inflació de més de 10%.

Catalunya En Comú Podem també adreçarà preguntes al Govern sobre la manca de recursos que estan patint centres d’arreu de Catalunya, com el nou institut escola Maria Miret, de Collblanc-la Torrassa, i sobre les inversions pendents als centres educatius de l’Hospitalet inclosos en el Pla d’Urgència, qüestions també seran portades al Ple de l’Ajuntament de l’Hospitalet.

La portaveu municipal, Ana González Montes, ha assenyalat que “és impossible que cinc escoles i un institut de la ciutat no hagin patit cap remodelació complerta des dels anys 80. Necessiten un pla d’urgència. El departament d’Educació ha d’establir un calendari i un pressupost per fer front a aquesta situació”.

Tant el grup municipal com el parlamentari d’En Comú Podem han destacat el valor de les mobilitzacions de protesta de les famílies d’arreu de Catalunya per reclamar unes condicions de benestar les aules òptimes i una educació amb prou recursos.