L’Hospitalet En Comú Podem presentarà dues mocions al pròxim ple municipal. La primera, per preservar el comerç de proximitat i la segona, per pal·liar els efectes del canvi climàtic.

Limitar l’obertura de grans superfícies comercials

Pel que fa a la defensa del comerç de proximitat i dels mercats, L’H En Comú Podem proposarà l’elaboració d’un pla d’usos que reguli les llicències per a grans superfícies i hipermercats en què participin les associacions de comerciants.

El portaveu del grup municipal, Manuel Domínguez, ha explicat que “les grans superfícies són només un dels factors que s’estan carregant el comerç de proximitat i per això cal limitar-ho.”

A més, proposen que mentre s’elabora aquest pla, s’aprovi una moratòria perquè no s’obri cap gran superfície de més de 2.500 m2.

Zones verdes que drenin l’aigua a l’aqüífer

La segona moció és per implantar a la ciutat un tipus de verd urbà que faciliti el drenatge de l’aigua de la pluja cap al subsol. Són els anomenats Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS), que ja són una realitat a altres ciutats d’Espanya i Europa.

Manuel Domínguez ha especificat que “són superfícies permeables que permetrien la regeneració de l’aqüífer d’aigua de què disposa la ciutat, amb la qual cosa, les mesures de restricció d’aigua serien menors en les pròximes sequeres”.

En aquest sentit, els comuns proposen que aquests espais s’incloguin en la planificació tant de les obres que es troben en curs com en les de nova creació.