El primer Congrés d’Igualtat, No discriminació i Diversitat, celebrat dimecres i dijous a l’Hotel Hyatt Regency ubicat a Bellvitge, ha servit de marc perquè empresaris i organitzacions internacionals reflexionessin sobre les noves mesures i protocols que s’apliquen als llocs de treball per combatre tota mena d’assetjament.

De fet, totes les empreses de més de 50 treballadors estan obligades a aplicar protocols per garantir la igualtat i les mateixes oportunitats. A Mediapro, per exemple, fa 5 anys que es va crear un departament específic vinculat a recursos humans.

Segons ha explicat Flora Aparicio, responsable de l’Àrea de Diversitat a Mediapro, “l’empresa vol promocionar la dona en llocs de treballs més tècnics. Així com promocionar les persones amb diversitat funcional”. Durant el Congrés, l’organització va atorgar a Mediapro un reconeixement per la seva tasca.

Per al CEO d’Acció Preventiva, Xavier Pladevall, garantir la igualtat d’oportunitats a les empreses “és clau perquè hi hagi un bon clima i una bona relació. Quan algú se sent discriminat per retribució o per promoció es generen tensions que acaben perjudicant el bon rendiment”.

El I Summit Internacional dedicat a la Igualtat, la No discriminació i la Diversitat ha estat organitzat per l’Associació d’Autònoms (APAE) i compta amb més de 50 ponents, 8 universitats i 30 organitzacions internacionals.

Guillem Pedragosa, CEO d’Igualia i promotor del congrés, ha conclòs que “s’ha de treballar perquè la gent perdi la por a denunciar dins de les empreses. Hi ha d’haver professionals que puguin ajudar les víctimes d’assetjament”.

Durant aquesta edició, han participat els Cònsols del Regne Unit, República Dominicana, República Txeca i República Dominicana que han explicat com es treballa a cada país per evitar les desigualtats.