Tot apunta a que els episodis de calor han vingut per quedar-s’hi. Fa uns dies que el Departament d’Educació va anunciar l’enviament de ventiladors als centres escolars. Des de les Associacions de Famílies es continua pressionat al Departament perquè aporti altres solucions més efectives. A escoles com l’Ernest Lluch s’ha registrat temperatures d’entre 30 i 35ºC i a l’AFA de l’escola Prat de la Manta ja han anunciat protestes.

TV de L’Hospitalet ha visitat la recentment estrenada Escola Ernest Lluch per comprovar la temperatura a l’interior d’una de les aules. Pugem al tercer pis i a les 11 del matí el termòmetre ja marca 30,9 graus. Ja fa una setmana que tant alumnes com mestres han de combatre la calor amb ventalls, roba lleugera i sobretot, amb una bona hidratació.

Des de l‘Associació de Famílies d’aquesta escola s’han mobilitzat des del primer dia i compten amb el suport de l’equip directiu que fa trucades constantment per exigir a Territori que els enviï, tan aviat com sigui possible, els ventiladors que va anunciar com a mesura provisional a les altes temperatures.

De fet, la Maite Garcia, presidenta de l’AFA d’Ernest Lluch, ha explicat que “tot i que l’edifici s’acaba d’estrenar i hi ha un bon sistema de ventilació, el sol hi toca directament a la façana des de primera hora del matí i les aules s’escalfen. Tampoc hi circula gaire corrent d’aire perquè el carrer Montseny és molt estret. Així és molt difícil fer abaixar les temperatures

L’AFA s’ha plantejat comprar alguns ventiladors mentre els del Departament no arriben, però finalment han decidit esperar perquè no creuen que aquesta sigui una solució ni eficient ni definitiva.

Necessitaríem més de 30 ventiladors amb el consum energètic que això suposaria… A més, entenem que no som les famílies les encarregades de solucionar aquest problema. Amb el canvi climàtic la calor serà cada any més marcada i els ventiladors no serien suficients”, ha afegit.

Un altre punt afegit per als alumnes de l’Ernest Lluch és la sortida al pati. Aquí els arbres que s’han plantat són encara massa petits i a més, no ha arribat tampoc la pèrgola que hauria d’aportar una mica d’ombra a la zona d’esbarjo. 

Des de l’AFA de l’Escola Prat de la Manta han decidit passar a l’acció i aquest dimecres a la sortida de l’escola han convocat una protesta per reclamar ventiladors i fer visible un problema que segons Òscar Caballero, de l’AFA del centre “ja fa anys que dura però que aquest curs s’ha vist agreujat per les onades de calor que s’han allargat en el temps”. Han demanat a les famílies que assisteixin a la portesta amb ventalls, difusors d’aigua, parasols “i tot el que calgui per fer sàtira de la calor”.